Intro  Nieuws  Sloep  Team  Links  Contact 

Het laatste nieuws

Overgegaan naar Sloeproeiers Groningen

1 januari 2019 Na jaren van samen roeien is ongeveer de helft van het team er na de HT van 2018 mee gestopt. De resterende roeiers hebben ervoor gekozen niet als zelfstandig team te blijven bestaan en nieuwe roeiers te recruteren, maar aansluiting te zoeken bij Sloeproeiers Groningen.
Per 1 januari is het eigendom van de sloep overgedragen en zijn de teamleden lid geworden van deze nog jonge vereniging die sinds 2017 beschikte over de roeisloep Oihonna. Daarmee zijn de Groninger krachten gebundeld in één organisatie en is de continuïteit van het sloeproeien in de Noordvaarder gewaarborgd.

Berichtgeving 2015-2018

Dat er op deze website geen nieuwsberichten meer verschenen, betekent niet dat er geen activiteiten meer waren. Er is elke jaar een HT geroeid en enkele andere wedstrijden. Mogelijk wordt daar in de nabije toekomst alsnog verslag van gedaan.

Harlinger kampioenschap.

11 april 2015 De eerste wedstrijdervaring van de dames is in Harlingen gepland (waar anders?). Maar dat loopt anders dan gedacht. Rond het tijdstip van de start steekt er ineens een hele harde wind op, en wordt de wedstrijd aangepast. Er wordt niet buitengaats gegaan en het stukje in de visserijhaven wordt twee keer geroeid. De dames hebben het zwaar en komen uiteindelijk als laatste in zicht van de finish. Maar dan is de wind intussen zo sterk dat ze er niet meer tegenin komen. Met nog 900 meter te gaan moeten ze afhaken. Jammer, maar het is niet anders. Een goede ervaring is het wel. Er moet nog wel wat meer getraind worden voor de HT.

Geen tweede sloep.

januari 2015 De dames trainen regelmatig in de Noordvaarder en het gaat er al aardig uitzien. Ondanks alle inspanning en bevraging lukt het echter niet om een tweede sloep te vinden en de heren geven de moed langzamerhand op dat het lukt. Dat wordt dus een jaartje overslaan.

Volgend jaar de dames ook?

31 mei 2014 Na afloop van de HT wordt het plan geboren, tijdens de jaarlijkse roei-clinic voor supporters, dat de dames volgend jaar ook gaan meedoen. Er is al snel een groepje van 8 roeisters en een stuurvrouw, dus nu een sloep zoeken. Dat blijkt tegen te vallen. Er zijn wel ploegen die misschien wel wat minder gaan roeien in 2015, maar een sloep met HT-nummer die beschikbaar is, nee niet echt. In september wordt besloten dat de dames eventueel de Noordvaarder mogen roeien als ze geen sloep kunnen vinden, en in ieder geval er in mogen trainen.

Harlingen Terschelling 2014

30 mei 2014 Opnieuw een poging om de koninginnerace van het sloeproeien te volbrengen. En deze keer lukt het wel. Het weer is goed en we starten met nummer in de voorlaatste groep. Dat betekent dat we ook weer de Grootvorst in de haven laten achter de startlijn en onze supporters de start dus mee kunnen maken. Voor de roeiers betekent het dat ze een half uur zonder luid roepende supporters moeten doen, maar als het dan ook zo ver is, dan is het lawaai ook niet meer van de lucht. Het weer is goed, lichte wind, ideaal roeiweer. We volgen ook een mooie koers, alle lijkt mee te werken. Op de Vliestroom blijven we conservatief aan de oostkant en naar later blijkt hadden we daar veel meer kunnen winnen door maar een honderd meter verder west te varen, maar we komen wel heel goed bij het Schuitengat aan. Er zijn talloze sloepen die veel tijd verliezen omdat ze te lang een te westelijke koers hebben aangehouden, en nu dwars op de stroom terug moeten. Dit is overigens niet het originele Schuitengat, maar een nieuwe de iets verderop gelegen nieuwe doorgang, en ondiepte is er al veel eerder dan andere jaren. Daarna moeten we kiezen of we rechtdoor of rechtsaf gaan. We kiezen voor de kortste route en nemen het risico dat we lang in ondiep water roeien. Dat blijkt een perfecte keus: we laten al snel de sloepen die rechtdoor gingen, waaronder veel Terschellingers, ver achter ons. Nabij de slenk blijkt ook de Grootvorst het weer te hebben gepresteerd er op tijd te zijn en worden we ook dat laatste stuk nog aangemoedigd. Bij de prijsuitreiking blijkt dat we waarschijnlijk met die koerskeuze in het Schuitengat heel veel hebben gewonnen, we zijn 15e geworden. Geweldig: al weer op het podium en een bekertje.

Lemmer 2014

17 mei 2014 We komen goed beslagen aan deze keer. De verdeling van de krachten over de race zijn beter dan vorig jaar, en toch lukt het maar niet om hier een prijs te winnen.

Grou 2014

10 mei 2014 Altijd een mooie race, maar dit jaar werkt het weer niet mee. Niet alleen harde wind, ook regen onderweg en dat maakt het erg zwaar. Dat geldt voor alle ploegen natuurlijk en je hoort iedereen klagen. Krachten goed verdeeld, maar geen geweldige tijd.

Harlingen-Terschelling 2013 afgelast

10 mei 2013 En we waren er nog wel zo goed op voorbereid: de HT na een jaar gedwongen overslaan extra gemotiveerd en goed getraind; GAAT HET NIET DOOR!
De avond tevoren nog allerlei speculaties over het weer: windkracht 6 WZW, dat moet kunnen! In de loop van de nacht neemt de wind echter toch meer toe dan alle weermodellen tot de dag ervoor nog voorspelden: 's ochtend windkracht 9 op terschelling, 8 halverwege de race. Ook in Harlingen loopt iedereen krom in de wind om overeind te kunnen blijven staan. De zee is een kolkende massa.
Als we al hadden willen roeien, dan alleen met regenkleding aan. Misschien hadden wij het uiteindelijk wel gered, maar we waren meer dood dan levend aangekomen.
Enfin, volgens jaar weer een kans.

Zie ook uitzending GPTVFriesland

Lemmer 2013

27 april 2010 Twee roeiers van het vaste team verhinderd, dus eerste wedstrijd voor Sybren en ook nog een invaller die we via het sloeproeien-forum vonden: Daniele uit Weesp.
Het eerste stuk ging prima; tegen de wind in de Grote Brekken over en de ZeeotterII ingehaald. Maar na het keerpunt werd het al minder. De ZeeotterII liep weer uit en we hebben haar niet meer kunnen bijhouden. Op driekwart was wel duidelijk dat het tempo aanvankelijk te hoog had gelegen en hebben we op karakter de race uitgeroeid. Geen al te best resultaat. 10 minuten langzamer dan de vorige keer.

Grou 2012: flinke wind;

28 april 2012 We kwamen een roeier te kort. Erik was nog niet hersteld van zijn operatie, maar ook Dick moest verstek laten gaan wegens open dag van de KNRM. Gelukkig konden we over Jan Jetze van de Orkaan als gastroeier beschikken, en dat bleek goed te passen. Hij roeide alsnog hij al jaren bij ons in de boot zat.
We startten naast de Toverbal met flinke tegenwind. Al vrij snel begonnen ze heel langzaam uit te lopen, wat ook van ze verwacht mag worden. Op het Pikmeer ging de wind stevig te keer en we maakten zelfs wat buiswater. Daarna vooral een heel eind tegen de wind in. Achteraf bleek dat we hier ongeveer 8 km/uur roeiden. We hielden de gang er goed in, er werd gedisciplineerd geroeid. Alleen wat oponthoud voor de sluis aan het eind van de Göengahuistersloot. Toen we de Hooidamsloot ook door waren was de druk eraf: we konden vanaf daar voor de wind varen en het zwaarste werk was dus achter de rug. Nu alleen nog gang houden, en dat lukte. We bleken steeds vlak onder of rond de 10 km/uur te kunnen blijven roeien.
Finisch na 2 uur, 24 min en 26 seconden is opvallend snel voor de omstandigheden. Aanvankelijk werd ons gemeld dat we 11e waren geworden, maar dat bleek uiteindelijk zelfs 8e. Zie website van de webstrijdorganisatie. De Toverbal is ons voorgebleven, maar we hebben toch diverse echt sterke ploegen verslagen. Een schitterende race.

Daniel van den Broeke filmde de HT 2011

Op 8 oktober was dan de premiere van de film die Daniel maakt van ons avontuur.
De film is gepubliceerd op Youtube

HT 2011: een zware race en een mooie 14e plek

3 juni 2011 Volkomen in tegenstelling tot vorig jaar, toen er (bijna) geen wind stond woei het nu flink. Windkracht 5 uit het noordoosten, dus tegen de wind en de golven in. Heel opvallend hadden we hetzelfde startnummer als vorig jaar (114), dus opnieuw in de n na laatste groep vertrokken.
Onze volgboot heeft deze keer op ons gewacht in de haven in plaats van op de rede, waardoor de supporters alle starts konden meemaken. Toen de laatste groep was vertrokken moest de Grootvorst ons natuurlijk wel weer inhalen, maar dat lukte gemakkelijk nog voordat we op de Blauwe Slenk zaten.
Na een vlotte start bleek de tegenwind duidelijk zijn effect te hebben. Hoewel we hier veel op getraind hebben, blijft het lastig om in golven tot een halve meter hoogte te roeien. Je zag dan ook diverse ploegen onderweg in moeilijkheden komen en voor sommige ploegen was de inspanning duidelijk te groot.
Op de Vliestroom aangekomen was wel duidelijk dat we bezig waren met een goed uitgebalanceerde race en we werden daarbij flink geholpen door de fantastische aanmoedigingen vanaf de volgboot. Tot daar dan, want opnieuw toonde de Grootvorst zijn motorvermogen: terwijl wij op weg gingen naar het Schuitengat probeerde de Grootvorst bij Terschelling te komen vr ons om de finish mee te kunnen maken.
Er toen ging er nog iets bijna fout. Vlak voor de passage van het Schuitengat werden we bijna overvaren door een schip dat kennelijk lak had aan alle regels. Uit koers en met extra onbedoelde adrenaline de race voortgezet, maar wel een minuuut verspeeld. Toch kwamen we heel gunstig aan bij het Schuitengat, we hadden met onze koers zelfs sloepen weer ingehaald die ons in de Blauwe Slenk al waren voorbij gegaan, maar op de Vliestroom kennelijk veel te westelijk hadden gekoerst.
In het Schuitengat hadden we het geluk dat we niet werden gehinderd door sloepen die langzamer voor ons voeren in het smalste gedeelte. De afgelopen jaren moesten we steeds wel een paar minuten prijsgeven daardoor, maar dit jaar konden we voluit blijven gaan. Dat wil zeggen, zo hard het ging, want het grootste deel hadden we stevig stroom tegen, en op het laatst schuurden we ook af en toe met de kiel over de grond. Later bleek dat diverse sloepen zijn vastgelopen en daardoor de race niet konden volbrengen op eigen kracht.
En met dat we het laatste rechte stuk naar de haven begonnen was daar de Grootvorst weer. Tsjonge wat kan die boot snel varen, en wat hadden de supporters nog een schreeuwkracht. Geweldig. Precies wat je nodig hebt als je al zo lang het uiterste van je lichaam vraagt.
Het laatste stuk ging uiteindelijk nog behoordlijk hard en de koers bleek achteraf ook optimaal gestuurd tegen de stroom in, zo dicht mogelijk langs de zandplaat.
Uiteindelijk waren we over de finish na 4 uur, 8 minuten en 3 seconden. Dat is bijna een uur langer dan vorig jaar, hoewel het direct na de finish niet zo aanvoelde. Er was in dit weer gewoon geen tijd om na te denken en dan vliegt de tijd. Eenmaal stilliggend en later aan wal geklommen weet je dan wel beter: dit was zwaar, erg zwaar. Maar wel de mooiste race tot nu toe van dit team.
De volgende dag bleek onze prestaie ook nog eens goed voor een 14e plek. Dus op het podium een bekertje halen. Fantatisch.
Indertussen is de hele race, inclusief voorbereiding en feestelijkheden achteraf gefilmd door Daniel. Hopelijk kunnen we snel nagenieten van de bewegende beelden van onszelf. direct na de finish: volledig uitgeput (foto: Grieko de Haan)

Nieuw logo, nieuwe kleding

20 mei 2011 Net op tijd voor de HT in nieuwe kleding. Het oude was een beetje aan slijtage onderhevig, vooral de opdrukken van de wedstrijdshirts. We hebben natuurlijk hetzelfde knalrood omdat we dan beter kunnen winnen, maar het uitgangstenue is nu niet meer in fleece uitgevoerd maar in multicell. Een stuk strakker.
En natuurlijk met ons nieuw logo erop.

Nieuw logo

1 mei 2011 Met groot genoegen presenteren we ons nieuwe Noordvaarder-logo, ontworpen door Else, diezelfde Else die ook die sublieme foto op de homepage van deze noordvaardersite heeft gemaakt.
Niet meer dat sullige roeibootje in de branding dat er uitziet als een rommelig spelletje mikado, waar al die andere 129 HT- sloepen mee voor aap lopen, maar een eenvoudig, helder omlijnd en doeltreffend symbool.
HET beeldmerk van de Noordvaarder kan natuurlijk niets anders zijn dan: DE WALVIS.
Citaat Else: Voorstel is een walvis vanwege de naam van de boot, het type boot, en omdat jullie drinken als walvissen. Oh nee, ik bedoel dat jullie zulke natuurliefhebbers zijn.
En natuurlijk het walvisvet-verhaal kan hierbij mooi verteld worden.

Maar heel bijzonder aan het nieuwe ontwerp is de wijze waarop onze walvis is vormgegeven. Bij een walvis krijgt de onwetende al gauw een beeld voor ogen van een logge gulzige vetzak, maar hier hebben we te maken met een machtig zeebeest dat plezier en kracht uitstraalt, het evenbeeld van de Noordvaarder dus. (fun by power, en niet omgekeerd, zoals onze oosterburen 75 jaar geleden dachten)
Met ons nieuwe logo geven we al die beroemde panda's, puma's, krokodillen, regenbogen, aangebeten appels en mislukte hockeysticks het nakijken. Het Noordvaarder-beeldmerk heeft alles in zich van een sterk wereldmerk.
En kijk dan nog eens opnieuw goed naar het logo, als ingewijde Noordvaarder, met halfgeknepen ogen, tussen je wimpers door, desnoods met een halve fles wijn achter de kiezen: Verdomd als het niet waar is.... onze walvis blijkt gewoon aan de riemen te scheuren....

Harlinger Kampioenschap

9 april 2011 Mooie race in Harlingen Om 13.15 zeer goed gestart, de eerste 200 meter op 10,5 km/uur
Daarna voortvarend naar de nieuwe vissershaven, weinig snelheidsverlies in de bochten, wat tegenwind, maar beschutting van de dijk en schepen, gevonden
Achterin de nieuwe vissershaven, 3,40 km, 0:23:30 onderweg. Weer heel snelle bocht !!
Daarna wind mee, 9,5 km/uur oplopend tot 10 km/uur in de veerhaven.
Woeste golven in havenmonding, meerder sloepen vlak bij elkaar, het havenhoofd schitterend scherp gerond en meteen weer op snelheid. Kaatje van Warmond in verwarring achtergelaten (thuishaven voordeel, net als Danser die het ng scherper deed)
Daarna in de geul richting de Boontjes, gemiddeld eerst net geen 10 km/uur, later wel boven 10 km/uur.
Keerpunt Boontjes 31: 10,24 km, 1:05:45 onderweg, daarna meteen minder snelheid wegens tegenstroom.
Naar het oosten gegaan, uit de geul. Hier zouden we maximaal luwte voordeel hebben van de plaat, maar iets verderop in dieper water blijekn we net zo snel te gaan. Klopt de dieptekaart niet, is de geul breder en zijn we dus nooit de geul uitgeweest, of waaiert de stroming uit over de plaat en kun je nergens luwte vinden?
We zagen Orkaan nog veel verder naar het oosten sturen, meteen na het keerpunt al, maar ze leken toch niet echt sneller in te lopen dan je van ze mag verwachten.
Vlak voor havenhoofd ingelopen door Greate Pier op 13,69 km, 1:39:30 onderweg.
Laatste spurt naar de finish, nog bijna tegen de Greate Pier aangevaren.
Finish op 14,38 km na 1:43:50, dat is 4 minuten langer dan vorig jaar, maar toen was de stromign gunstiger. Na dagenlang rekenen kwam de definitieve uitslag. Volgens de officiele tijdwaarneing hebben we er 1:46:05 over gedaan en zijn we in een veld van 16 herensloepen 7e geworden. Orkaan heeft (net al vorig jaar) gewonnen, we hadden 363 seconden sneller moeten roeien om hen te evenaren. Dat is niet slecht, zeker gezien de matige voorbereiding tot nu toe. Voor de HT moet nog stevig doorgetraind worden.

Nieuwe trailer

5 maart 2011 De Noordvaarder heeft een nieuwe trailer. Gekocht bij Watersport Twello.
De Noordvaarder is afgelopen woensdag uit het Paterswoldse meer getakeld in de jachthaven Zuidwesthoek en op de nieuwe trailer gezet. Van een echte training is het niet meer gekomen omdat we al 's middags moesten takelen.
Na wat sleutelen kregen we het geheel redelijk goed passend. We schrokken wel even van het doorbuigen van de trailer onder de holle kiel, maar hebben geconcludeerd dat dit geen metaalmoeheid van het frame oplevert omdat de sloep de trailer fixeert.
Een maal op de weg bleek de trailer met sloep als een huis achter de auto ligt en vandaag bleek in Harlingen dat de trailer met sloep bijna PRECIES (rechtuit) in de loods past, er is nl. nog twee centimeter over tot de roldeur!!.

Trainen op het Paterswoldse meer

winter 2011 Deze winter trainen op het Paterswoldse meer. Het plan was om er helemaal naar toe te roeien en dan elke week een avond in het donker te gaan roeien. Mooi plan maar het liep anders.
Op 13 november geroeid van Harlingen via Franeker en Leeuwarden naar Suwald. Vertrek 10:20, aankomst 15:23 met 7 korte pauzes.
Op 27 november volgende stuk geroeid. Het had de afgelopen week geregend en gesneeuwd en er lag 4 cm ijs in de sloep; het vroor ook nog behoorlijk. Toch geroeid. Voor de roeiers ging het wel, maar voor Minke was het wel erg koud. Omdat de weersvoorspellingen op aanhoudende vorst stonden wilden we de sloep niet ng een keer ergens onderweg laten liggen, maar om te roeien was het nog te ver. Daarom kwam Dick ons tegemoet met zijn speedboot en heeft ons vanaf ongeveer de Fries-Groninger grens naar Groningen gesleept. Omdat de hele dag bleef vriezen was dat dus pas echt koud.
Door de blijvende ijsgang is de Noordvaarder bij de KLPD in Groningen blijven liggen tot we weer konder varen.
Pas op 12 februari is het gelukt om weer te roeien. We zijn toen door via het verbindingskanaal naar de Noordwillemsvaart geroeid en door de hoornse sluis op het Paterswoldse meer terecht gekomen. Ligplaats bij het zomerhuisje van de vader van Chris.
16 februari de eerste training op het Paterswoldse meer. Uiteindelijk met maar 5 roeiers plus Minke, bij volle maan en windstil weer rond het vriespunt. Anderhalf uur in het schemerdonker met als enige gezelschap een grote groep verstoorde meeuwen en twee skiffen. Twee keer rond, bijna 10 km geroeid.
Dat was ook meteen de laatste keer, want volgende woensdag waren onvoldoende roeiers beschikbaar en 5 maart moest de Noordvaarder gesleept worden in Stavoren. We brengen hem daarna natuurlijk meteen naar Harlingen.

HT 2010: ondanks goede race een tegenvallende 28e plek

16 mei 2010 Eergisteren was het dan weer zo ver: de moeder van alle races voor roeisloepen en Nederland. Helaas voor ons was het weer niet zo geweldig, er stond (bijna) geen wind en de golven stelden ook niet veel voor. Bij het gebruikte handicapsysteem zijn we dan in het nadeel. Lees verder...

Lemmer 2010

3 mei 2010 We waren zaterdag dan weliswaar niet de snelste maar hebben alsnog een mooie overwinning behaald: De Noordvaarder paginabreed in de Leeuwarder Courant van vandaag!!

Op naar de HT 2010

22 april 2010 Op 14 mei is het weer zo ver: de moeder van alle races voor roeisloepen en Nederland. Opnieuw gaan we in de 12e startgroep, met startnummer 114 van start, om 11:25.
Onze volgboot is de Store Belt. Supporters en opstappers moeten aan boord van de volgboot zijn om uiterlijk 09:30, er wordt spoedig daarna uitgevaren om voor de rede van Harlingen op ons te wachten.

HT 2009

22 mei 2009 Dit jaar gestart met startnummer 115, dus in dezelfde groep als vorig jaar (114). Meteen buiten de haven stonden er flink golven. Mooi, dat kunnen we aan. Wel meteen veel spatwater, vooral op bakboordboeg, zodat Roelf de rest van de race met een kletsnatte broek moest roeien (en dus gemeen beurse billen opliep). De snelheid was niet zo erg groot door de tegenwind, zo'n 7,5 km/uur (). Tot aan het eind van de Pollendam bleven we gelijk opgaan met enkele andere sloepen. Onze volgboot kon daardoor niet bij ons in de buurt komen. Trewes 2 bleef lang achter ons hangen maar wilde er bij P1A wel voorbij. Ze gingen daarvoor tussen ons en de boei door en bleven daarna ook erg dicht naast ons roeien. Zo dicht dat we een aantal keren elkaars riemen raakten. Ondanks dat zochten ze (als inhalende sloep verplicht) geen ruimte en de vierde keer kwam het zelfs tot een aanvaring toen een lastige golf hen opzij zette. Gevloek en getier, en meer dan een minuut verlies. Jammer. Daardoor kwamen een aantal snelle sloepen die na ons waren gestart natuurlijk veel eerder dan verwacht ons voorbij. In de Blauwe slenk begon het grote inhalen waardoor de volgboot nog steeds niet in de buurt kon komen. De supporters konden de roeiers wel zien, maar voor aanmoedigen was het te ver weg. In de lange bocht onder Griend kwamen we Lucas, onze ploeggenoot in Wolgarace tegen. Hij zat als enige met ontbloot bovenlijf in de Twirre en riep ons in het voorbij varen een groet toe. Na het ronden van de BS8, ging het veld wat uit elkaar varen. Wij gingen naar het midden van de Vliestroom en de toch al door de stroming in de Blauwe slenk opgelopen snelheid kwam uiteindelijk op ruim 13 km/uur. Hier kon de volgboot ook eindelijk dichtbij komen en konden de supporters hun keel schor schreeuwen. De Hes, die we hadden ingehaald bij BS2A bleef ons volgen. In het Schuitengat was het weer over met de hoge snelheid. Ondiepte en zeer grote drukte maakte het varen lastig. De Hes had met zijn geringe diepgang hier duidelijk minder last van een ging ons weer voorbij. We zaten de laatste paar honderd meter opgesloten naast de Turfraper, die midden in de geul bleef en ons lang de ondiepte bleef dwingen. Zodra we in de Slenk kwamen en ruimte hadden konden we er weer vandoor gaan. Met 8,5 km/uur naar de haven van Terschelling, zo dicht mogelijk langs de plaat om de tegenstroom te mijden. Hier konden we ook weer een paar gaan inhalen. We waren met 3 uur 25 minuten en 49 seconden ruim 11 minuten trager dan vorig jaar, maar er stond meer wind. De speculaties over de uitslag begonnen meteen; niemand verwachte een plaats bij de eerste 10, maar bij de eerste 30 zou toch wel?? Zaterdag avond blij verrast dat het plaats 17 was geworden. Gemiddeld hadden de sloepen er ongeveer 5 minuten langer over gedaan, meende Lucas. Twirre had er 3 minuten langer over gedaan en werd (met onze Wolga-ploeggenoot Lucas dus) net als vorig jaar winnaar. We hebben verschillende (veel) sterker geachte sloepen achter ons gelaten. Ook revanche op de Toverbal voor Grou: die werd 32e. Meer fotos ...

Grou, 2009

2 mei 2009 Weer vrij ver achter in het veld gestart. Gelijk met de Toverbal. Die moet ongeveer 2 minuten sneller roeien dan wij om van ons te winnen, maar we waren toch sneller weg en zijn ze ook de hele oversteek over het hele Pikmeer voorgebleven. Daarna moesten we ze toch laten gaan. Strak doorgeroeid, maar dor het sparren met de Toverbal hebben we de energie te snel verbruikt. De kracht was er halvewege wel duidelijk aan het opraken. En toen moestenw e ook nog tegehn de wind in. Normaliter geen probleem, maar het schoot nu toch niet echt meer op. De Aludux passeerde ons, zoals verwacht op 3/4 van de race; maar even later passerde ook de Razende Snol ons. We hadden uitgerekend dat, als we allemaal dezelfde prestatie zouden leveren als vorig jaar, we de Razende Snol juist tot aan de finish voor zouden blijven.
Uiteindelijk kwamen we op 2 uur 22 minuten binnen, een minuut langzamer dan vorig jaar, teerwijl de wind zwakker was. Toverbal wqas toen al 6 minuten binnen. Geen wonder dan we dan ook aar 28e zijn geworden.
Jammer, slecht verdeelde race. Hopen dat het op de HT beter gaat!

Grachtenrace Amsterdam, de eerste keer

12 oktober 2008 De laatste race met Jolande aan het roer. Nog n keer dit jaar spetteren bij een race. Flink geoefend in het maken van scherpe bochten, dus dat moet wel lukken. Onze vrienden uit Rusland zijn er ook, ze roeien in de Adamanteus.
We starten als nummer 127, dat is erg laat; we zullen ongetwijfeld snel en veel worden ingehaald door de snellere sloepen die nog later starten.
We zijn voortvarend gestart en gaan vol goede moed over het IJ en het Amsterdam-Rijnkanaal. Als we de nieuwe vaart indraaien wordt het ineens lastiger. De snelheid is er uit, waar komt dat door? Zijn we nu al moe of is het de ondiepte? Op de Amstel hebben we het weer te pakken, er halen ons een paar sloepen in, maar ze hebben het niet gemakkelijk met ons. Dan richting Olympisch stadion; weer ondiepte, weer gaat het lastig en er halen ons alsmaar meer sloepen in. Op het langte stuk over de Kostverlorenvaart begint het echt op te raken. We jagen onszelf nog wel op, maar de kracht wordt minder.
En dan komt het fijne stuurwerk; de binnenstand met alle bruggen. De krachten komen terug en we proberen nog zo veel mogelijk sloepen voor te blijven. Dat is niet gemakkelijk, het zijn nu de snelste sloepen die langskomen en die lopen ons natuurlijk wel tussen de bruggen gewoon voorbij.
We staan op YouTube: op de Princengracht, de bocht makend naar de Reguliersgracht. De vijfde sloep op het filmpje. De tweede sloep op het filmpje ramt de brug, maar de vierde, de Anthonie van Hoboken doet iets dergelijks na de brug en gaat daarbij ook nog helemaal dwars liggen, waardoor wij ernstig worden gehinderd.
Als we weer op de Amstel zijn nog even stevig trekken, het laatste stukje voluit. Nou ja stukje, toch nog een heel stuk. Als we na 2 uur 45 roeien finishen hebben nog slechts n sloep achter ons, zo'n 100 meter na ons komt de laatste sloep over de lijn. Dat is heel wat anders dan we tot nu toe meemaakten. Ingehaald worden in plaats van inhalen.
De uitslag verwondert ons niet echt, we horen deze keer zeker niet bij de beste 20 sloepen, maar een 38e plek met 72,64 Watt is toch wel een beetje beneden onze stand.
OK, het was de eerste keer, volgend jaar kennen we de route en moeten we het nog maar eens proberen. Het is in ieder geval een erg leuke race geweest.
Zie ook website grachtenrace

Noordvaarder goes Wolga, race over 160 km

22 juni Na de verhalen van andere sloepen te hebben gehoord en gelezen (Trewes, Corus) wilden ook de meeste Noordvaarders wel eens de langste roeirace ter wereld, die rond de Ziguli-bergen op de Wolga meemaken. Niet alleen de roeiers Herman, Chris, Sietse, Peter Paul, Dick en Roelf maar ook onze stuurvrouw Jolande gingen het avontuur aan. Het Wolga-team werd aangevuld met bevriende roeiers van andere sloepen: Tjalling (Aludux), Brent (Kromme Dick) en Lucas (Ame Gijs).
Lees verder...

HT 2008: 10e plek, hoogste notering ooit

2 mei Dit jaar met startnummer 114 vertrokken, 55 minuten na de eersten en 10 minuten voor de laatsten; dus in een sneller veld dan voorgaande jaren. Het duurde dan ook langer voordat het grote inhalen begon. Deze keer voeren we niet alleen in de Blauwe Slenk in een groot veld sloepen, maar ook op de Vliestroom. Toen we bij het Schuitengat aankwamen dreigde er dus filevaren. In het eerste deel van de oversteek konden we nog wel af en toe een andere sloep voorbij, maar de snelheid was er uit (ook de ondiepte) en op het smalste deel werden we echt opgehouden door een veel tragere sloep. Een last-minute poging om er voorbij te komen mislukte en we moesten achter elkaar het smalste deel door. Iets dat een verlies van zeker een minuut opleverde. Na het ronden van de laatste gele boei gingen de meeste sloepen richting kardinaalboei, maar Jolande had de instructie wl goed gelezen en stak af naar de volgende (groene) boei. Als een speer gingen we toen op weg naar de haven van Terschelling. Heel mooi dat de veerboot ons ook nog vr liet gaan de haven in.
Al met al hebben we 90 sloepen ingehaald en werden door 8 ingehaald. We kwamen als 30ste binnen op een kwartier na de eerste (die gelijk met ons was gestart en ook in tijd gerekend de snelste was, maar na handicap op de 15e plek uitkwam) en 1 uur en 12 minuten voor de laatste (die na handicap ook laatste werd).
We hadden onze zinnen gezet op een top-10 positie. Met een tijd van 3 uur, 14 minuten en 33 seconden waren we langer onderweg dan vorig jaar; maar er stond veel minder ebstroom, waardoor alle sloepen langzamer gingen. Daarentegen was de wind slechts matig en de golven nauwelijks van invloed (hoogstens 30 cm hoog). Dat gaf ons helaas niet het voordeel van de trainingen op het wad, boven lompere sloepen en sloepen die alleen op kanalen trainen.
Zaterdagavond dan het verlossende woord: we zijn 11e geworden. Dus ondanks minder gunstig weer toch een plekje gestegen ten opzichte van vorig jaar.
Maandag daarna hoorden we dat het nog beter was: door een typefout was n sloep veel te hoog geclasseerd terecht gekomen en kunnen we een plaatsje opschuiven. 10e dus?? Officiele bevestiging kwam een week later toen de defintieve uitslag bekend werd gemaakt.
Nog nooit eerder heeft de sloep zo'n hoge positie in de score bereikt. Van die 20 keer dat de Noordvaarder in de HT is geroeid is in 1998 door het Vriezo-team ooit een elfde plek behaald.
Foto's ook binnenkort op deze website.

Grou 2008

12 april Vol goede moed naar Grou getogen. Vorige jaar (tijdelijk) twee bekers, nu moesten we toch warempel wel een keer een echte beker kunnen halen. Een mooie startpositie, vrij ver achterin het veld. Dat betekent dus niet weer als eerste finishen, maar wel dat we voortdurend sparringpartners zouden hebben.
Het was maar moeilijk van de gelijk gestarte sloep weg te lopen en de eerste sloep die geklopt zou worden, de twee minuten eerder gestarte Cornelis Douwes, gaf zich ook niet zo gauw gewonnen.
Daarna ging het hard, de ene na de andere sloep werd ingehaald. Wij op onze beurt werden ook ingehaald, onder andere door hijgende Rotterdammers in de Antonie van Hoboken. En natuurlijk door de Orkaan, op een paar kilometer voor het eind; wat gaat die boot hard!
Met een 18e plaats waren we niet echt tevreden. Hoewel we in vergelijking met de andere sloepen ongeveer hetzelfde hadden gepresteerd als vorig jaar (de Tovenbal eindigde bijvoorbeeld weer nt voor ons), voelde het niet goed. Dit moet toch beter kunnen!
Enfin, nog drie weken en dan is het HT. Nog drie weken trainen en de race beter opbouwen!

Borkumrace 2007

30 september Op zaterdagmiddag leek het weer wat miezerig, maar na een voedzame maaltijd in de jeugdherberg Am Wattenmeer en een bere-gezellig palaver bij Mackie Messer met alle ploegen zat de moed er wel in.
De stroom tegen in de Fisherbalje viel niet mee. De ronding van de F1 was spectaculair: we hadden niet veel later moeten starten. Vr die tijd werden we al ingehaald door een fantatisch roeiende Orkaan, ze zouden terecht gaan winnen! Wat een steil, wat een snelheid!
Bij de oversteek van de Eems richting boei 21 werd het spannend: er kwam juist een zeesleper langs. Vakkundig optreden van de waterpolitieboot P44, die als begeleider optrad, voorkwam echter dat de race werd gehinderd. De sleper werd perfect tussen de sloepen door geleid.
Maar het kon echter nog heftiger: de stroming bij boei 21, die moest worden gerond, lag maar een knoop lager dan onze rompsnelheid. Slim aansturen was noodzaak en dat lukte vrijwel perfect, hoogstens een halve minuut moesten we corrigeren om de boei niet te missen.
Daarna was er de lange weg naar Delfzijl. De grote schifting had al plaatsgevonden. We haalden geleidelijk maar zeker Trewes1 in. Die hadden te veel tijd verloren bij boei 21 en waren daarna te kloppen. Gia was het volgende doel, maar dat lukte uiteindelijk niet. De jongens waren gewoon te sterk, of wij waren intussen al te moe om ze op het Havenkanaal nog te kloppen.
Aludux kwam ons achterop, maar op hun beurt lukte het het niet om ons in te halen.
Tijdens de roeiersmaaltijd en prijsuitreiking in de Boegschroef was het duidelijk stiller dan tijdens het palaver de avond ervoor.

Borkum, fris van start

Delfzijl, nat van zweet en regen

BAR-race 2007

23 juni Als negende gestart volgens het HAM systeem, ca. 2 minuten voor de Toverbal, ca. 4 minuten voor de Orkaan. Meteen bij de start brak Joop zijn riem, althans er vloog een barst in, waardoor hij niet meer op volle kracht durfde te roeien. De scheur werd gelukkig niet groter.
De Orkaan was duidelijk sterker dan wij en liep ons al binnen een uur voorbij. De Toverbal naderde veel geleidelijker, maar na 1 uur en 15 minuten ging het ineens heel snel en kwamen ze tot een paar bootlengtes achter ons. Uit alle macht hebben we dat laatste half uur geprobeerd ze voor te blijven en even dat leek nog te lukken ook.
Toen ze langszij kwamen hebben we ze zelfs nog een halve bootlengte weten terug te zetten, maar bij de finish waren ze een halve bootlengte voor. Proficiat, was een leuke strijd.
Totale roeitijd: 1:56:55, afstand: 22,34 km.
Foto's

Harlingen-Terschelling 2007: fantastische race; 12e

18 mei Dit jaar met startnummer 88 vertrokken; bij de eerste kardinaalboei lagen we op kop van de startgroep en in de drie uur die volgden zouden we nog zo'n 75 sloepen passeren; pas op 100 meter voor de finish zouden we nog door de Evert Deddes worden ingehaald. De wind stond gunstig, zuidwest 5, flinke golven af en toe: precies waar we op hoopten en waar we op getraind hadden. We zagen veel sloepen worstelen met die golven en zagen onze kansen groeien. Direct na onze mooi scherpe ronding van de BS2 ontstond daar een enorme stuwing van sloepen die er amper tegelijk langs konden.
Naar achteraf bleek daarna iets te voorzichtig gekoerst aan de oostkant over de Vliestroom: de Blue Whale (5 min eerder gestart, "Cranberries van Terschellig") die we juist hadden gepasseerd voor de BS2 liep westelijker en kwam ons vlak bij het Schuitengat zowaar weer achterop.
Halvewege het Schuitengat en Terschelling werden we de Evert Deddes gewaar; een zeer snelle sloep; alles uit de kast gehaald om die in de eindspurt voor de blijven. Helaas: in de haven, maar voor de finishlijn toch nog gepasseerd.
Roeitijd 3 uur, 3 minuten, 34 seconden. Dat bleek de volgende dag goed voor een 11e plaats. Helaas heeft onze volgboot een fout gemaakt en werden we als 12e geklasseerd. Even goed, een prachtige prestatie; 8 plaatsen hoger dan vorig jaar en gehuldigd met een beker.
Er zijn heel veel foto's gemaakt door onze supporters en de huldiging is ook gefilmd; binnenkort op de site.
Alvast foto's bekijken op andere websites: sloeproeien-forum, Kabelkrant Terschelling.
Van de laatste vooral: inhalen, op de Vliestroom, verbeten eindspurt, huldiging
Zie voor de volledige uitslagenlijst www.htroeien.nl.

Grou 2007: als eerste binnen

28 april Net als vorig jaar onze test of we fit zijn voor de HT. Opnieuw vlot van start en meteen uitgelopen op de gelijkgestarte Okselwiel. Geleidelijk aan alle andere voor ons gestarte sloepen ingehaald, waardoor we op 3/4 van de race op kop gingen. Al gauw werden we echter een 'donkerrood gevaar' gewaar, een sloep die ons dreigde in te halen, maar daar uiteindelijk niet in slaagde.
Een geweldige prijsuitreiking die achteraf bleek niet correct te zijn. We zouden als tiende zijn geeindigd en ook nog de speedcup voor de snelste tijd mee mogen nemen, maar dat werd als snel geheel herroepen. Na opnieuw alles te hebben uitgerekend kwam men voor ons 'slechts' met een 15e plaats (geen beker) en ook de speedcup ging naar een andere sloep.
Rest bij ons alleen nog die eerste binnenkomst (wat erg goed aanvoelt!) en het gevoel dat we ons toch maar weer mooi tegen de subtop kunnen aan-nestellen en dus een redelijke kans maken ook op de HT ergens hoog in het klassement te eindigen.
Nog drie weken!

Foto'swebsite sloepenrace Grou


Harlingen-Terschelling 2007: volgboot

14 februari Onze volgboot tijdens de HT-race zal zijn: De Mars
Voorpret op www.watervast.com/zeilcharter_Mars/zeilcharter_mars.html
We kunnen donderdagavond al aanmonsteren in Harlingen.
We zorgen zelf voor alle catering, handdoeken, slaapzakken e.d.


Harlingen-Terschelling 2007: ambitie vastgesteld

11 november Bij de eerste wintertraining, door de harde wind niet op het wad maar uitgeweken naar het Van Harinxmakanaal, is besloten de lat hoger te leggen dan vorig jaar. Gezien de prestatie van vorig jaar en de mogelijkheden om die te verbeteren mikken we nu op een plaats bij de eerste 15 in volgende editie van de HT-race. Dit lijkt een realistische ambitie. We zullen waarschijnlijk in een gunstiger startgroep worden ingedeeld (later) en zijn ook steeds beter op elkaar ingespeeld.
We nemen de training serieus en alleen overmacht kan verhinderen dat we onze ambitie niet waarmaken.


Verhaal over de HT in Canadese krant

21 oktober 2006 Marcie Gauntlet heeft haar ervaring als supporter voor de Noordvaarder tijdens de HT gepubliceerd in de Canadese krant Times Colonist; het verhaal en de foto domineerde da voorpagina van het Travel-katern en liep door op pagina 2.

bekijk eerste pagina

bekijk tweede pagina

bekijk eerste pagina groot

bekijk tweede pagina groot

bekijk tekst

Borkum-Delfzijl 2006: zwaar maar geslaagd, Noordvaarder derde

10 september De try-out Borkum-Delfzijl is zeer succesvol verlopen. Met een afstand van 40 kilometer is deze 'eerste internationale roeisloepenrace' langer dan alle andere. De stevige tegenwind (zuidoost, kracht 4) zorgde voor een extra zware overtocht, waarbij stroom tegen wind soms voor een lastige golfslag zorgde. Overigens was het een ook een heerlijke zonnige nazomerdag.
Om 10.03 startte de Noordvaarder volgens de door het HAM (handicap anticiperend model) berekende starttijd.
De Noordvaarder had in de eerste helft van de race nog voldoende vermogen om de Orkaan, die twee minuten later was gestart, achter zich te houden maar moest ter hoogte van de Eemshaven uiteindelijk haar meerdere in de Orkaan erkennen.
Na vierenhalf uur zwoegen werden de sloepen in Delfzijl enthousiast onthaald door een grote menigte aan belangstellenden.

De BD-2006 is zeer geslaagd verlopen, volgend jaar weer?

Zie voor meer informatie www.bdroeien.nl.


Harlingen-Terschelling 2006: lang op kop, als tweede binnen

26 mei Gezien de Cw-waarde van de Noordvaarder gingen we uit van een late startpositie. De organisatie heeft anders beslist waardoor we al in de vierde startgroep vertrokken. Toen we haven van Harlingen uit water lagen we al twee bootlengtes voor op de rest van de startgroep en het half uur daarop roeiden we alle 30 eerder gestarte sloepen voorbij. In de Blauwe slenk lagen we eenzaam op kop. Dat zou anderhalf uur zo duren, wat de nodige publiciteit opleverde: radio Terschelling melde anderhalf uur lang dat we op kop voeren en de Leeuwarder Courant kon kennelijk niet wachten op het eind voor hun deadline. In het Schuitendiep werden wetoch nog ingehaald door de 12-mans formatie van de Terschellinger zeevaartschool in de Gouteijk, waardoor we uiteindelijk als tweede binnenliepen. Zie voor de volledige uitslagenlijst www.htroeien.nl.
In de einduitslag werden we 20e (De Gouteijk werd 29e). Wat we beschouwen als een zeer goed resultaat. Zeker als we vergelijken met de prestatie van een paar andere sloepen die we in Grou nog ver voor moesten laten gaan.
Dit smaakt naar meer. Als snel werd duidelijk dat we onze aanvankelijke ambitie: de HT-race een keer mee doen moeten bijstellen: we doen volgend jaar weer mee.


Grou 2006: een test

6 mei De eerste wedstrijd van dit team. Kijken hoe het gaat in competitie.
We starten samen met de Zeeotter II uit Leeuwarden en gingen die meteen voor. Daarna bleef de Zeeotter II op vaste afstand volgen tot halverwege de race. Op de Hooidamsloot gaat het dan toch mis, de Zeeotter II gaat er voorbij. Achteraf bleek dat de Zeeotter II meer last van tegenwind heeft dan wij en toen we wind mee terug moesten hadden zij daardoor minder nadeel. Hun resultaat was uiteindelijk veel beter, ze eindigden als 11e, wij als 24e.
Zie voor de volledige uitslagenlijst www.roeisloepenracegrou.nl.
Al met al een goede voorbereiding op de HT-race.