Intro  Nieuws  Sloep  Team  Links  Contact 

Over de Noordvaarder

Noordvaarder is de naam van een klassieke 'Whaleboat' (1955) roeisloep waarmee een gelijknamig team van acht mannen samen met hun coach en stuurvrouw willen excelleren in de Harlingen-Terschelling roeisloepenrace. De eerste race van het huidige team werd op vrijdag 26 mei 2006 werd gevaren en meteen beloond met een 20e plaats. Op 18 mei 2007 werd een 12e plaats bereikt. Op 2 mei 2008 werd het de 10e plek.
Daarnaast wordt er ook aan enkele andere races deelgenomen, zoals de Roeisloepenrace Grou (vrijwel jaarlijks), Grachtenrace in Amsterdam, Maasrace in Rotterdam, Borkum-race naar Delfzijl en de BAR-race naar Ameland.

Historie

Voordat dit team in de Noordvaarder stapte hebben verschillende andere teams er de HT mee geroeid (zie ook team).
Graag willen we een overzicht opbouwen van de historie van de Noordvaarder. Een ieder die daaraan kan bijdragen wordt uitgenodigd daarover te mailen

In 1987 is de sloep voor het eerst geroeid in de HT door een damesteam dat uit 6 roeiers bestond. Het lukte ze niet de race uit te roeien. Het jaar daarna waren er twee dollen bijgeplaatst en roeiden de dames onder een andere naam de HT wel uit.
In 1989 zaten er 10 heren in de sloep, dus er waren opnieuw twee dollen bijgeplaatst.
Het team dat in 1995 de sloep overnam heeft de laatste twee dollen er weer uit gehaald en sindsdien is de Noordvaarder een 8-persoons sloep.